Se utställningen med Trägubbar av Madeleine Rosa Pyk på Galleri Lancing 3-17 aug 2019.

Trägubbar av Madeleine Rosa Pyk 3-17 aug.

Se utställningen med Madeleine Rosa Pyk och hennes trägubbar på Galleri Lancing 3-17 aug 2019.

Vernissage lördag 3 aug kl 16-18.

Utställningen pågår till 17 augusti.
Öppet tisdag – söndag kl 11 – 17.

Välkomna!

Trägubbar av Madeleine Rosa Pyk 

När jag var liten gillade jag att samla träbitar. Jag sprang i skogen och letade och gick utmed stränderna och spanade efter fynd. Träbitarna kunde se ut lite hur som helst, men de måste vara släta, så att jag kunde måla på dem, göra kläder av målartrasor och sätta dit mössor och hår. De kunde vara skådespelare i min dockteater eller talismaner mot onda andar och drömmar.

När jag blev äldre simmade jag iland stockar och skulpterade med hjälp av en liten yxa; totempålar.
Detta har jag hållit på med sedan dess, men nuförtiden hittar man nästan ingenting, eftersom alla fiskelådor är av plast. Här är en del av min samling.

Madeleine Pyk

Maria Lancing, Seymours väg 7, 276 60 Skillinge, Österlen, Sweden.
Telefon: 0734-33 17 10. E-post: egg@marialancing.se
©2024
Galleri Maria Lancing. All rights reserved.